Op e Skille is in tjefte fan Utjouwerij BokmaSnein 25 Febrewaris 2018

 


Geen nieuwe weg langs spoor Leeuwarden-Sneek

Er komt geen nieuwe weg dwars door de gemeente Littenseradiel. De dorpen kunnen opgelucht ademhalen. Het idee van de gemeente Súdwest-Fryslân om een  nieuw tracé voor de Snitserdyk langs de spoorlijn Sneek-Leeuwarden aan te leggen is door de provincie Fryslân afgewezen. In 2016 vonden meerdere ongevallen plaats op de Snitserdyk.

De huidige verbinding tussen deze steden gaat door Dearsum en Tsienzerbuorren naar de A32. De nieuwe, rechtstreekse verbinding zou langs het spoor moeten gaan en de functie van stroomweg krijgen. Op een stroomweg kan gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk ongehinderd rijden.

,,Een nieuw tracé is volgens ons niet de oplossing voor de huidige problemen. We gaan aan de slag met de bestaande Snitserdyk en denken dat deze maatregelen voldoende zijn om de verkeersveiligheid te verhogen. Er loopt al een succesvolle campagne gericht op gedrag en de politie controleert regelmatig op snelheid en afleiding in het verkeer”, aldus gedeputeerde Sietske Poepjes.

Voor de lange termijn sluit de provincie een geheel of gedeeltelijk nieuw tracé niet uit. De provincie onderzoekt nog nader welke scenario’s mogelijk zijn. Daarbij kijkt de provincie ook naar andere mogelijke oplossingen. ,,Tegen die tijd verwachten wij dat de technologische ontwikkelingen in de automotive-industrie, denk bijvoorbeeld aan zelfrijdend vervoer, ook alternatieven kunnen bieden voor de auto en het openbaar vervoer. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk de bestaande infrastructuur te gebruiken”, aldus Poepjes.

 


Jo reaksje tafoege

Besteande reaksjes:
Der binne noch gjin reaksjes.

Folgjende krante

 

De folgjende krante komt út op woansdei 7 maart 2018

AGINDA
Gean nei de agina

DIGISKILLE
Foarside argyf
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshs

StudioSmids