Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 10 April 2021

 


Tjerk de Boer naar WK voor junioren in Salt Lake City


19 febrewaris 2018

De achttienjarige Tjerk de Boer uit Weidum heeft zich weten te plaatsen voor het WK Junioren. Deze langebaanwedstrijd vindt plaats in het weekend van 9 tot en met 11 maart in de Utah Olympic Oval in het Amerikaanse Salt Lake City. Om te acclimatiseren reist de schaatser uit Weidum al op 26 februari af.

Tjerk komt voor de eerste keer als langebaanschaatser op een mondiale titelstrijd in actie. In de afgelopen jaren deed hij wel twee maal als shorttracker mee aan wereldkampioenschappen. Hij wil het langebaanschaatsen combineren met shorttrack. ,,Het is ook goed te combineren. Jorien ter Mors is voor mij een mooi voorbeeld”, aldus Tjerk. Hij ziet de shorttrackwedstrijden als een goede training voor het langebaanschaatsen.

Dat Tjerk in maart aan de start verschijnt van de wereldkampioenschappen allround voor junioren was niet zo vanzelfsprekend. Afgelopen schaatsseizoen kampte hij met de ziekte van Pfeiffer en moest verschillende wedstrijden laten schieten. Hij was op tijd hersteld om goed te kunnen presteren op de Nederlandse kampioenschappen, die in het weekend van 11 en 12 februari plaatsvonden op de IJsbaan Twente in Enschede. Hij moest daar alleen Louis Hollaar uit het Groningse Numansdorp voor laten gaan.

De Utah Olympic Oval in Salt Lake City is een hooglandbaan. De baan ligt op 1400 meter boven het zeeniveau. De luchtdruk is daar lager en er wordt sneller geschaatst. Tjerk hoopt daar een of meerdere persoonlijke records aan te scherpen. De junioren rijden de 500, 1000, 1500 en 5000 meter.«« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshûs