Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 31 Oktober 2020

 


Jubileumeditie Slach om Reahûs op 3 september


21 augustus 2017

 Op zondag 3 september wordt voor de 20ste keer de 'Slach om Reahûs' georganiseerd.  Deze hardloopwedstrijd stond voorheen te boek als de 'Reahuster Trimloop'. In 2007 werd het evenement omgedoopt tot de 'Slach om Reahus'. Sindsdien is het evenement sterk in populariteit toegenomen, met een groeiend deelnemersveld.


 Een deel van het parcours gaat ook over de historische Slachtedyk. Hardlopers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 3, 6 en 9 kilometer. De kortste afstand is bedoeld voor de jeugd. Start en de finish van de 'Slach om Reahus' zijn bij Café De Ree in Reashûs. Het parcours van de hardlopende kinderen loopt deels over de plaatselijke camping De Finne.
De 6 kilometer is bedoeld voor recreanten. De echte atleten nemen deel aan de 9 kilometer. Bij beide afstanden wordt het buurdorp Tirns aangedaan. Via een prachtige route door het open veld keren de hardlopers terug naar de startplaats.
Het evenement begint om 13.30 uur met de hardloopwedstrijd voor de jeugd. Deelnemers aan de 6 en de 9 kilometer starten respectievelijk om 14.25 en 14.30 uur. De inschrijving is geopend vanaf 13.00 uur in Café De Ree.
Hardlopers kunnen zich ook aanmelden via www.slachomreahus.nl  of rechtstreeks via slachomreahus@outlook.com. De eerste 250 inschrijvers worden beloond met een speciaal ontworpen jubileumshirt.  Net als andere jaren wordt ook de jubileumeditie van de 'Slach om Reahus' opgeluisterd met livemuziek.«« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op tiisdei 29 septimber 2020.

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshûs

StudioSmids