Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSnein 28 Febrewaris 2021

 


Dertien sollicitanten burgemeester Leeuwarden


10 april 2019

Voor het burgemeesterschap van de gemeente Leeuwarden hebben dertien mensen gesolliciteerd. Het gaat om negen mannen en vier vrouwen. Negen kandidaten zijn tussen vijftig en zestig jaar, twee ouder dan zestig.

Met drie gegadigden is de VVD het sterkst vertegenwoordigd. Drie kandidaten zijn partijloos. De kandidaten zijn verder lid van PvdA (2), CDA (2), D66 en GroenLinks. Eén belangstellende is buiten de gemeente actief voor een lokale partij.

 De huidige burgemeester Ferd Crone heeft aangegeven deze zomer te stoppen met zijn werkzaamheden in Leeuwarden. Hij is dan bijna twaalf jaar in functie geweest. Toen hij in 2007 aantrad, waren er zeventien sollicitanten, onder wie slechts één vrouw.

Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok verwacht dat de nieuwe burgemeester in de zomer kan aantreden. De commissaris heeft na gesprekken met kandidaten een selectie uit de sollicitanten gemaakt en hier dinsdag over overlegd met de gemeentelijke vertrouwenscommissie. Die krijgt alle sollicitatiebrieven te zien. De commissie spreekt met de geselecteerde kandidaten en brengt aan de raad verslag uit, voorzien van een conceptaanbeveling. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten op de aanbeveling komen te staan, en in welke volgorde.

 

 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op tiisdei 29 septimber 2020.

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshûs

StudioSmids