Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaTiisdei 27 Oktober 2020

 


Ho! Net yn de Kliko! voor minder afval in container


12 april 2019

Project in dorpen Kûbaard, Wiuwert en Britswert

De dorpen Kûbaard en Wiuwert/Britswert gaan een jaar lang meedoen met de campagne Ho! Net yn de Kliko. Dit project is ontwikkeld door verschillende dorpen in Friesland en wordt begeleid door Lucie Gelderblom, coördinator bij het Netwerk Duurzame Dorpen.

Het doel is 25% minder afval in de restafvalcontainer. Dit kan door afval beter te scheiden en door minder afval te produceren. Meer dan de helft van wat wij bij het restafval gooien is, soms zonder dat we het weten, verkeerd weggegooid. Hierdoor kunnen grondstoffen niet meer gerecycled worden en worden ze verbrand. Zonde van de grondstoffen en zonde van het geld.

Het komende jaar gaan de dorpen de nadruk leggen op 6 afvalstoffen die niet thuishoren in de grijze container. Voor dit afval ( o.a groente, fruit en tuinafval, papier en textiel) geldt het motto: Ho!, net yn de Kliko.

De dorpen gaan binnenkort van start: Kûbaard tijdens de stekjesmarkt op Koningsdag 27 april en Wiuwert/Britswert tijdens de rommelmarkt op 11 mei bij Us Honk in Britswert. Bewoners kunnen zich dan aanmelden bij de plaatselijke commissies.

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op tiisdei 29 septimber 2020.

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshûs