Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 10 April 2021

 


Koninklijke Onderscheiding voor Martien Lankester uit Iens


12 oktober 2018

Martien Lankester (1949) uit Iens is vrijdagmiddag 12 oktober benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân. Dit gebeurde in Oosterwolde, aan het slot van de internationale conferentie Organic Food & Farming.

 Lankester ontving de onderscheiding als waardering voor zijn lange staat van dienst op het gebied van de biologische-dynamische landbouw. Voor burgemeester De Vries was het de eerste keer dat ze als burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân een onderscheiding mocht uitreiken. Ze werd twee weken geleden geïnstalleerd.

Martien Lankester is geboren op 14 maart 1949. Hij was oprichter en van 1989-1991 voorzitter van Stichting Soune Groun, organisatie voor biologische landbouw, was van 1989-1992 voorzitter van de vereniging voor Biologische-Dynamische Landbouw en Voeding en was van 1990-1992 voorzitter van het platform Biologische Landbouw, thans Bionext. Een platform voor activiteiten ter bevordering van de voorlichting over en de afzet van biologische producten.

Lankester was van 1990-1993 vertegenwoordiger in Nederland en is vanaf 2017 ambassadeur van de International Federation of Organic Algriculture Movements (IFOAM), een wereldwijd overkoepelende organisatie op het gebied van biologische landbouw. In 1991 richtte hij de Stichting Avalon Foundation op. Een organisatie die tot doel heeft in ontwikkelende economieën de biologische sector te versterken en ook projecten op het snijvlak van (biologische) landbouw en natuurbehoud te stimuleren. Vanaf 2005 is Lankester lid van de raad van Toezicht van Stichting Zorgboerderij Gerbranda-State te Pietersburen waar biologisch-dynamische landbouw centraal staat.

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshûs