Op e Skille is in tjefte fan Utjouwerij BokmaMoandei 10 Augustus 2020

 


It Pealtsje fan Easterlittens blijft nog jaar in eigen dorp


7 july 2017

‘It Pealtsje fan Easterlittens’ blijft nog een jaar in het eigen dorp. De thuisploeg prolongeerde de titel en won voor de zesde maal het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelote. Op vrijdagavond 30 juni werd onder slechte weersomstandigheden in de finale gewonnen van Leeuwarden. Ook vorig jaar ging de finale tussen Leeuwarden en Easterlittens.

Het team van Littens had dit jaar tot de pauze een riante voorsprong van vijf tegen twee. In de tweede helft kwam Leeuwarden echter sterk terug en moest Easterlittens zelfs nog even tegen achterstand aankijken. Na een spannend slot ging de thuisploeg er met de winst vandoor. De eindstand was 10-8.      

Veel toeschouwers hebben op It Plein in Easterlittens onder verschillende weersomstandigheden naar spannende en minder spannende wedstrijden gekeken.  Vooral de opkomende jeugd van Baard en Winsum deed van zich spreken. Van Baard kwamen er twee keer een vader en zoon in actie. 

In de tweede week zorgde Mantgum bijna voor een sensatie door Winsum te verslaan, maar door missers aan de opslag van Mantgum kwam Winsum als winnaar uit de bus. In de halve finale ging de eerste partij tussen Easterein en Leeuwarden. Easterein ging goed van start, maar enkele omzettingen in het perk van Ljouwert werden Easterein noodlottig. De tweede partij ging tussen de buurdorpen Winsum en Easterlittens. Hier kwam Easterlittens als winnaar uit de strijd. 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op tiisdei 21 jannewaris 2020

DIGISKILLE
Foarside argyf
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshs