Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 10 April 2021

 


Expositie ‘Weven is leuk’ bij Moglas in Kûbaard


16 april 2018

Op 29 april gaat in Galerie Moglas aan de Joarumerleane in Kûbaard de expositie ‘Weven is leuk’ van Sjoukje Volbeda van start. De weefster laat haar fascinatie spreken voor het scheppen uit het niets, uit slechts een paar draadjes een mooi product van hoge kwaliteit maken.

Stuk voor stuk zijn het unieke ontwerpen van natuurlijke materialen. Sjoukje wil vooral ook laten zien hoe boeiend dit oude ambacht is. Daarom staat er een levensgroot getouw op de tentoonstelling. Hiermee wordt ook actief geweven, zodat alle fasen van het proces te zien zijn.

Weven betekent voor Sjoukje ook het aanbrengen van structuur en het streven naar evenwicht en symmetrie. De natuur zit er vol mee en dit is ook meteen de verbinding met het werk van Monique Verbruggen. Vooral haar caleidoscopen laten door spiegeling en licht steeds nieuwe verschijningsvormen zien, die ieder voor zich weer symmetrisch zijn.  De expositie duurt tot en met 3 juni en is op donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshûs

StudioSmids