Op e Skille is in tjefte fan Utjouwerij BokmaTongersdei 20 Juny 2019

 


Willien Beuk uit Jorwert wint Kunstprijs Beetsterzwaag


9 july 2017

 Kunstenares Willien Beuk uit Jorwert heeft een plekje verdiend in Museum Opsterlân in Gorredijk. Haar inzending voor de kunstwedstrijd tijdens het Kunstweekend van Beetsterzwaag op 1 en 2 juli werd door de jury als winnaar uitgeroepen. 

De initiatiefnemers, de Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag,  riepen beeldend kunstenaars, zowel professionals als amateurs, op zich door ‘De Stijl’ te laten inspireren en een kunstwerk te maken. Dit leverde veertig zeer verschillende inzendingen op.

De juryleden waren het meteen met elkaar eens. Het werk van Willien Beuk sprong er uit. Een originele, hedendaagse vertaling van De Stijl. Lijkt op een stad van boven of een industrieterrein. Het kunstwerk bestaat uit een aantal printplaatjes van een computer, gemonteerd op een paneel en monochroom geschilderd. Hier en daar verschijnen kleine Stijlschilderijen op het werk in primaire kleuren.

Willien Beuk maakt vaak kunst met toevallige materialen, die ze vindt of krijgt. Vaak worden het dan assemblages. Veel van haar werk is te zien op haar website: www.atelier-maliebaan.jouwweb.nl

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op woansdei 17 april 2019

AGINDA
Gean nei de agina

DIGISKILLE
Foarside argyf
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshs