Op e Skille is in tjefte fan Utjouwerij BokmaTongersdei 20 Juny 2019

 


Laatste expositie/open tuin in Lytsewierrum


27 maaie 2017

Voor de veertiende en laatste keer wordt in de tuin rond de voormalige pastorie aan de Buorren in Lytsewierrum een expositie/open tuin georganiseerd. De expositie is van 7 tot en met 25 juni.  ,,Het  idee (mensen op een laagdrempelige manier met kunst in aanraking brengen) is in de loop van de jaren gegroeid tot iets waar wij en velen met ons plezier aan beleven”, zeggen de initiatiefnemers Peter Plantinga en Teresa Takes.

  Toch hebben ze besloten dat de expositie voor de laatste keer wordt gehouden. ,,Want hoe leuk het ook is, het is ieder jaar wel een hele verantwoording en er zit enorm veel tijd in de organisatie. Bovendien  willen stoppen op een moment dat het goed loopt, dan hebben we later mooie herinneringen aan alle mensen die hier hebben lopen genieten”, zo vertelt het tweetal.
Lytsewierrum telt  26 inwoners. Midden in dit verstilde ‘middeleeuwse’ dorpje staat de voormalige pastorie met een prachtig aangelegde tuin van ca 2500 m2. In deze bijzondere ambiance van stilte en natuur exposeren deze zomer tien kunstenaars.

Dit jaar zijn de exposanten:

Sophia de Vries. Ze last en smeedt beelden van staal en werkt ze af met koperslag en roet. Zo creëert ze verstilde, op Scandinavië geïnspireerde, beelden van vervallen huizen, gebouwen en bomen.
Lieuwe Bouma maakt stenen beelden. Zijn werk is zeer oorspronkelijk en geïnspireerd door de natuur en intermenselijke relaties. In zijn abstracte werk wordt hij geleid door de vorm en de kleur van de steen. Intuïtie staat bij hem centraal.
Wigle Engelsma. Stalen sculpturen, vaak met toegevoegde materialen zoals oud gereedschap, hout en schroot. De onderwerpen zijn meestal weide- en wadvogels en scheepsmodellen.
Janke Vaartjes ontwerpt en maakt sieraden van rubber, papiergaren, zijde en vilt. De sieraden zijn zeer prettig draagbaar.
Saskia Hoeboer maakt beelden uit een combinatie van versteend hout met polymeerklei, met als basis altijd fossielen en edelstenen.
Freek van Dijk. Glaskunstenaar. Reken niet op ‘ogentroost’ of gelikte vormen, de schoonheid zit hem in de rafelranden.
Till en Pleun zijn keramisten. Waar Till de stilte in haar beelden zoekt, zoekt Pleun juist de beweging in haar beelden.
Saskia Paquot heeft divers keramisch werk: vazen, sculpturen, beeldjes en schalen. Soms uitbundig van kleur en vorm of juist strak qua vorm.
Bram de Smit maakt beelden van cortenstaal. Geabstraheerde, organische vormen met de natuur als grootste inspiratie.
Teresa Takes: schilderijen en collages, kleurrijk werk, maar ook met een zekere behoudendheid. Collages met fantasierijke papieren invoegsels.

Verder is er poëzie van Mark Glotzbach en Astrid Salman en ligt er weer een twicht van Pieteke de Boer bij de vlonder in het water

De expositie is van 7 t/m 25 juni en is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur.
De entree bedraagt  1,50 euro.  Alle informatie is te vinden op www.lytsewierrum.nl«« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op woansdei 17 april 2019

AGINDA
Gean nei de agina

DIGISKILLE
Foarside argyf
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshs