Op e Skille is in tjefte fan Utjouwerij BokmaSnein 25 Febrewaris 2018

 


Jongerein Iepenloftspul speelt t Beest in Jorwert


13 april 2017

Na een succesreeks met de iepenloftspullen 756, Ro & Julya en Faam presenteert het Jorwerter Jongeren Iepenloftspul van stichting 'Yn Waar en Wyn' komend voorjaar het stuk 't Beest. 

’t Beest  is gebaseerd op het bekende sprookje Belle & het Beest. Plaats van handeling is het roemruchte Jorwerter-studentendispuut ‘’infernicus’’. Het wapenschild voor dit dispuut is speciaal ontworpen voor deze voorstelling en is samengesteld uit alle wapenschilden, die samen de dorpen vertegenwoordigen waar onze spelers vandaan komen.

Brendan Besseling (’t Beest) heeft een jaar de tijd om zijn leven te beteren en zo de vreselijke vloek die op hem rust ongedaan te maken. Dit lijkt een onmogelijke opdracht. Dan ontmoet hij Brechje Graevenhof.

Stichting 'Yn Waar en Wyn' stelt zich vanaf 2015 tot doel om jaarlijks met een groep van zo’n twintig jongeren uit de regio een volwaardig openluchtspel te presenteren. Het hoopt op deze wijze het ''gat'' op te vullen tussen het Berne-iepenloftspul en het grote Iepenloftspul in Jorwert. Audities zijn taboe; iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen. Dat dit de kwaliteit van de voorstelling zou kunnen drukken wordt voor lief genomen. Spelplezier & ervaring-leren staat voorop

De premiere is op 25 mei. Meer informatie is te vinden op www.ynwaarenwyn.frl

 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   mail troch   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

 

De folgjende krante komt út op woansdei 7 maart 2018

AGINDA
Gean nei de agina

DIGISKILLE
Foarside argyf
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshs

StudioSmids