Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 10 April 2021

 


Van der Eems investeert in groene digitale drukpers


26 april 2018

Grafische groep van der Eems investeert een half miljoen euro in een razendsnelle groene digitale drukpers. De wereld wordt sneller én groener. De nieuwe digitale drukpers is er eentje waarmee supersnel op de meest milieuvriendelijke wijze kan worden ingespeeld op bijna elke drukwerkvraag.

Op het laatste moment besluiten nog even een nieuwsbrief de deur uit doen? Of op een terrasje op de iPad een persoonlijke uitnodiging ontwerpen en bestellen? Via de nieuwe drukpers van Van der Eems wordt het direct afgehandeld.

De nieuwe volledig digitale drukpers blinkt namelijk uit in snelheid, flexibiliteit én extra mogelijkheden. De afdrukkwaliteit is perfect. Ook drukken in speciale inkten, zoals metallic of wit is mogelijk.  

 De ‘oude’ digitale drukpers was pas 5 jaar oud, maar is nu al ingeruild. Om voorop te blijven lopen vindt Van der Eems dat je moet durven investeren. Het Eastereinder bedrijf is vol vertrouwen dat deze investering van zo’n 500.000 euro zich terug zal verdienen. Alleen al op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 De nieuwe digitale drukpers zit namelijk vol ‘groene’ techniek, waaronder warmteterugwinning. Mede hierdoor is het energieverbruik lager dan ooit. Ook het verbruik in ‘resources’ (onder anderen drukinkt) is extreem laag. Het verlies van papier door inschiet of te grote oplages behoort tot het verleden.

,,Machines zoals deze zijn al rendabel in te zetten vanaf een oplage van één tot enkele duizenden stuks. Daarmee kan iedereen exact de hoeveelheid drukwerk bestellen die nodig is. Temeer omdat bijbestellen zo geregeld is. Dit voorkomt dat men overtallig drukwerk bij het oud papier moet doen. En dat is goed nieuws voor het milieu aldus directeur Durk Jorrit van der Eems.

 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshûs

StudioSmids