Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSnein 17 Jannewaris 2021

 


Onderzoek naar winkelgedrag drie dorpen Littenseradiel


31 oktober 2016

De provincie Fryslân voert samen met de Friese gemeenten van eind oktober tot maart 2017 een onderzoek uit naar het winkel- en koopgedrag van de consument in Fryslân. Studenten van de NHL nemen daarvoor enquêtes af. De winkelgebieden in Mantgum, Winsum en Wommels staan voor deze week op de planning. 

 

Het onderzoek levert inzicht op over de verschillende koopstromen tussen de kernen en gemeenten en het functioneren van het winkelgebied. Op deze manier zijn gemeenten beter in staat om beleid te maken op het gebied van detailhandel. Tegelijkertijd is de provincie beter in staat om gemeenten op dit gebied te ondersteunen. Zeker nu in delen van de provincie sprake is van krimp.

 

Broekhuis Rijs Advisering voert het onderzoek uit; zij worden ondersteund door studenten van de NHL. Vanaf eind oktober tot maart 2017 zullen bijna 10.000 enquêtes uitgevoerd worden in de verschillende winkelgebieden. Naast de informatie uit de enquêtes wordt ook gebruik gemaakt van koopstroomgegevens van de diverse Rabobank-kantoren in de provincie. De resultaten van het onderzoek worden in de lente van 2017 verwacht.

 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op tiisdei 29 septimber 2020.

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshûs