Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 10 April 2021

 


Autobedrijf Van der Wal zetelt op A-locatie in Winsum


5 septimber 2016

,,Ik bin fan it iene úterste yn it oare kommen.” Autoverkoper Anske van der Wal uit Easterlittens heeft het pand aan de Walperterwei in Wommels verlaten en zetelt sinds kort in een opvallend nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein in Winsum. Op een ruime A-locatie, aan de Froonackerdyk. De verhuizing heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. ,,Ik ha yn trije wike tiid 28 auto’s ferkocht.”

Troch Hinne Bokma

In Wommels had Van der Wal (42) de beschikking over een loods. Niet aan de weg, maar wat achteraf. De ruimte was daar beperkt. ,,Ik groeide dêr út myn jaske. Koe de auto’s net mear kwyt”, zo vertelt de autoverkoper. ,,Hjir is alles nij en fris.”

Aan de St. Michaelsberg heeft Van der Wal de beschikking over een terrein van vijfduizend vierkante meter.  Daarvan is momenteel 450 vierkante meter bebouwd. Het geeft hem de mogelijkheid om de auto’s keurig op een rijtje te presenteren. Zijn het nu nog voornamelijk bedrijfswagens, die bij Van der Wal in de verkoop staan, hij wil zich ook weer meer gaan richten op de verkoop van particuliere auto’s ,,Dêr ha ik no de romte wer foar.”

Anske van der Wal was jarenlang dakdekker. Hij stond open voor een carrièreswitch. Omke Jan Zantema uit Raerd gaf hem het advies in de autohandel te gaan. Het vak leerde hij bij Auto Joure XL, waar hij drie jaar verkoopmanager was. Toen begon hij voor zichzelf in Wommels. Nu ruim tien jaar later is hij verhuisd naar Winsum.

Hij is een van de weinig autohandelaren in bedrijfswagens. ,,Ik wol my hjiryn ûnderskiede fan de oare bedriuwen”, geeft Van der Wal aan. ,,Der steane hjir no op it terrein fjirtich bedriuwsauto’s op in rige.” Vooral ZZP’ers zijn geïnteresseerd in zo’n auto. Naast een showroom beschikt Van der Wal nu over een ruim kantoor, een wasplek en een poetsplek. ,,Foar dat lêste ha ik op it stuit gjin tiid, sa drok is it”, geeft hij aan.

 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshûs