Op ´e Skille is in útjefte fan Utjouwerij BokmaSneon 10 April 2021

 


Bakker Posthuma winnaar Desem Award


30 maaie 2016

Wommels - Echte Bakker Posthuma met winkels in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum heeft de Desem Award gewonnen in de categorie Ongevuld desembrood. In de categorie Gevuld desembrood werd Posthuma gedeeld tweede.

De strijd om de Desem Award werd gehouden tijdens twee desembijeenkomsten, georganiseerd door het Echte Bakkersgilde in samenwerking met Gilde Partner Puratos. De ingezonden desembroden werden daar gekeurd door de vakjury, die bestond uit Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos en Daan Hesseling, lid van het BoulangerieTeam, beiden autoriteit op het gebied van desembrood.

Zij prezen de desembroden van Posthuma om de spekkigheid van het kruim en de smaak en aroma, de belangrijkste eigenschappen van deze broodsoort.

,,In ons bedrijf zijn wij altijd bezig met kwaliteit. Al vanaf 1935 is de slogan ‘kwaliteit wint altijd’,” zo vertelt Nyncke Posthuma. Om het beste uit de medewerkers en zichzelf te halen kiest ze ervoor om regelmatig mee te doen aan vakwedstrijden. Ook de maandelijkse productbeoordelingen van het Gilde ziet ze als een goede motivator.

De credits voor de Desem Award geeft Nyncke meteen aan Niels van der Wal, productiechef in de bakkerij. ,,Hij is altijd met de ontwikkelingen bezig en in ons desemassortiment heeft Niels zeker het voortouw genomen. Vier jaar geleden heeft Niels een starter gemaakt; een mengsel van meel, water en rozijnen dat op natuurlijke wijze begint te gisten. Vanuit deze starter wordt telkens een deel gebruikt om de desem klaar te maken voor gebruik.”

Posthuma’s stokbroden worden gemaakt van desem, het Frans Landbrood is een volkoren desem en er is ook een desembol op basis van 100% spelt. De ultieme smaak van desem, die het best tot z’n recht komt als het brood pas thuis gesneden wordt, is een ware beleving.

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [0] Foto's

Folgjende krante

AGINDA
Gean nei de agina »

DIGISKILLE
Foarside argyf »
Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

It Dielshûs

StudioSmids